Évi 30 ezret kaszál L. Simon a költészettel

Vágólapra másolva!
Leadta vagyonnyilatkozatát L. Simon László kulturális államtitkár, amelyből többek között kiderül, hogy a politikusnak több tucat hektár szántója, gyümölcsöse és szőlője van Gárdony környékén, valamint az is, hogy 2011-ben valamivel több mint 20 millió forint állami és európai uniós támogatással sáfárkodhatott.
Vágólapra másolva!

L. Simon László kulturális államtitkár nemcsak parlamenti képviselőként, hanem a Nemzeti Kulturális Alap bizottsági elnökeként is rendszeres havi jövedelemben részesült, 800 ezer forintot kapott ebben a szerepkörben - derül ki a politikus legfrissebb vagyonnyilatkozatából. Az államtitkárhoz emellett egy haszonbérleti szerződésből is befolyik 592 ezer forint, a költészet viszont kicsit sem fizet jól, publikációkból mindössze évi 30 ezerrel egészül ki összjövedelme.

A Fidesz egyik közepesen erős embere a mezőgadaságban is otthon van - egyebek között borkészítéssel is foglalkozik -, amit jól illusztrál, hogy több szám alatt sok hektárnyi szántója, gyümölcsöse és szőlője van Gárdony környékén, a legnagyobb egybefüggő terület 150 ezer négyzetméteres. Ezek egy részét 2009-ben örökölte, más részét 2010-ben vásárolta, harmadik részét 2011-ben kapta ajándékba.

L. Simon László jelenleg 57 százalékos tulajdonosa és ügyvezetője a Simon és Simon Kft.-nek, részben e vállalkozásán keresztül, részben személyesen valamivel több mint 20 millió forintnyi állami és európai uniós támogatásban részesült 2011-ben. Ingatlanban ezenkívül két lakóház és egy beépítetlen sárbogárdi belterület felett rendelkezhet részben vagy egészben.

Az újdonsült államtitkár 2,4 millió forintos megtakarítását egy 21 milliós forint- és egy 21 ezres svájcifrank-hitel ellensúlyozza. L. Simon László egy Opel Zafirával közlekedhet, de ha sportos hangulatban van, egy még 2002-ben vásárolt, 650 köbcentis Yamaha motorkerékpárra is felpattanhat.