Eljárás indult a tragikus házkutatást végző rendőrök ellen

Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárást indul hat rendőr ellen, akik megszegték a szablyokat egy házkutatás során, amelyben a gyanúsított öngyilkos lett. Az országos rendőr-főkapitány büntető feljelentést is tett.
Vágólapra másolva!

Hat rendőrrel szemben indul fegyelmi eljárás, mert megszegték a szabályokat és nem őrizték kellőképpen azt a visontai férfit, aki egy engedély nélkül tartott fegyverrel főbe lőtte magát, miközben a nyomozók házkutatást tartottak otthonában - írja a heol.hu.

Garamvölgyi László, az ORFK sajtószóvivője közölte, az országos rendőr-főkapitány büntető feljelentést is tett a katonai ügyészségen ismeretlen tettes ellen kötelességszegés szolgálatban bűntett miatt. Ha bármelyik rendőr érintett lehet a bűntett elkövetésében, akkor a mulasztás mértékének arányában pénzbüntetést kaphat, visszavehetik rendfokozatát, a legsúlyosabb esetben pedig fel is függeszthetik vagy leszereltetik a szakszerűtlen intézkedés miatt. Az ORFK sajtószóvivője a visontai házkutatásról nem akart bővebben beszélni, csupán annyit mondott: a sajnálatos eset ellenére eredményes volt a házkutatás.

Az eset június 9-án az után történt, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a 3-as számú főúton, a Heves megyei Visonta közelében kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt elfogtak három személyt. Egyikük, egy 39 éves férfi a visontai lakásán történt házkutatás közben egy elrejtett, engedély nélkül tartott lőfegyverrel öngyilkosságot követett el. A helyszínre érkezett nyomozó ügyész a történtekkel kapcsolatban a bűncselekmény elkövetését kizárta. Az országos rendőrfőkapitány pedig az ügy körülményeinek tisztázása és az esetleges felelősség megállapítása érdekében vizsgálatot rendelt el.