Médiatanács: Jogszerű a Neo FM-bezárás

Vágólapra másolva!
A Médiatanács szóvivője levélben tájékoztatta a Neo FM vezérigazgatóját arról, hogy a hatóság szerdai döntése mind a cég által felajánlott váltó, mind a társaságot érintő csődvédelem tekintetében jogszerű volt - közölte csütörtökön az MTI-vel a hatóság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Kiricsi Karola szerint a levélben cáfolják a csatornát működtető vállalkozás vezetőinek állítását, miszerint a Médiatanács nem mondhatta volna fel a társaság médiaszolgáltatási szerződését. A szóvivő a Neo FM közleményével kapcsolatban elmondta, a Médiatanács nem kíván belemenni a kommunikációs adok-kapokba, ezért tájékoztatta levélben a Neo FM vezérigazgatóját a hatósági döntést érintő tényekről.

Kiricsi Karola közölte: a szerződésben rögzített jogok és kötelezettségek, a jogszabályokban foglalt rendelkezések tiszta és világos helyzetet teremtenek mindkét fél számára. Ebben az egyébként sajnálatos, de egyértelmű helyzetben mindenkinek az az érdeke, hogy a nyilvánosság a tényeknek megfelelő és egyértelmű tájékoztatást kapja az ügyben.

A levél tartalmáról a szóvivő elmondta, hogy abban tájékoztatta a rádiót működtető üzleti vállalkozás vezérigazgatóját azokról a tényekről, amelyek minden tekintetben cáfolják a Médiatanács eljárásával és döntésével kapcsolatos kétségeket, azaz "a határozat mind a váltó, mind pedig a céget érintő csődvédelem tekintetében is jogszerű volt".

Földes Ádám, az FM1 Zrt. vezérigazgatója hétfőn jelentette be, hogy tartozásuk fejében egy 500 millió forintos váltót nyújtottak be a Médiatanácsnak, egyben azt is tudatta: társasága csődvédelmet kért. A hatóság ezt követően közölte, jogszerűen nem tudja elfogadni a felajánlott értékpapírt, majd szerdán felmondta a rádió médiaszolgáltatási szerződését. A társaság erre úgy nyilatkozott: a Médiatanácsnak nem volt joga arra, hogy felmondja a csődvédelem alatt álló társaság szerződését.