Az MNV perel a volt vezérnek adott 200 millió miatt

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő fellebbez a társaság korábbi vezérigazgatója, Tátrai Miklós számára megítélt 200 millió forintos kifizetés ellen.
Vágólapra másolva!

"Az MNV Zrt. jogi álláspontja, egyben erkölcsi kötelessége, hogy fellebbezzen a Tátrai Miklós által indított munkaügyi perben, amelynek elsőfokú ítélete szerint közel 200 millió forint jár az egykori vezérigazgatónak" - közölte az állami vagyonkezelő cég kedden.

A társaság közelményéből kiderül, hogy az MNV Zrt. korábbi vezérigazgatója, Tátrai Miklós által még 2009-ben indított munkaügyi perben a bíróság 2012. április 17-én hirdetett elsőfokú ítéletet. A bíróság szerint 2009 júliusában Oszkó Péter akkori pénzügyminiszter jogellenesen szüntette meg Tátrai Miklós munkaszerződését. Emiatt a bíróság az MNV-t első fokon az elmaradt munkabér, annak kamatai, valamint kárátalány címén összesen közel 200 millió forint megfizetésére kötelezte. Az MNV közölte, minden szükséges jogi lépést megtesz a per sikeres kimenetele érdekében, s határozottan elzárkózik egy esetleges peren kívüli egyezségtől.

A közlemény szerint Tátrai Miklóst 2007. december 5-ével nevezte ki az MNV Zrt. vezérigazgatójának Veres János akkori pénzügyminiszter. Személyi alapbére havi 3,5 millió forint, havi átlagkeresete 5 millió forint felett volt. Tátrai Miklós emellett tagja volt a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak (NVT) is, amiért további 850 ezer forintos tiszteletdíj illette meg.

Oszkó Péter áprilisban - az elsőfokú döntés után, az MNV akkori közleményére reagálva - azt mondta, továbbra is úgy gondolja, hogy helyes döntés volt az MNV akkori vezérigazgatójának elbocsátása 2009-ben. "Az fel sem merülhet, hogy Tátrai Miklóst meg kellett volna tartani" - mondta Oszkó, és hozzátette, volt jogalapja a rendkívüli felmondásnak. Azóta Tátrai Miklóst több bűncselekmény kapcsán meggyanúsították, ami "furcsa fénybe" helyezi azt a tényt, hogy közben a munkaügyi pert elvesztette a vagyonkezelő - jelentette ki akkor a volt pénzügyminiszter.