Orbán utasított kemény fellépésre a rendőrségi korrupciós ügyben

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök 2010-ben egyértelmű utasítást adott arra, hogy a rendőrséget a legkeményebben és a leghatározottabban tisztítsák meg a bűnözők befolyásától. Ennek a munkának az egyik fontos eredménye a most nyilvánosságra kerülő eljárás - mondta a Magyar Nemzetnek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Vizoviczki-ügyről.
Vágólapra másolva!

A lap emlékeztet arra, hogy a Hetek című újság pénteki számában meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: a Vizoviczki László által működtetett hálózat bukásához az vezethetett, hogy a 2010-es választások után Orbán Viktor asztalára tettek egy olyan dossziét, amely a budapesti éjszakai élet bűnügyi vonatkozásait tárta fel.

A Magyar Nemzet korábban megtudta, hogy Hatala József országos rendőrfőkapitánynak már röviddel a kinevezése után jelentették, hogy bizalmas bűnügyi információk szivárognak ki a rendőrségtől az érintettekhez.

Két éve megígértük, hogy gyökerestül tépjük ki a korrupciót, ennek is a következménye a Vizoviczki-ügy - mondta a Hír TV vasárnap esti, Kontraszt című műsorában Pintér Sándor belügyminiszter. A politikus arról is beszélt, hogy új típusú átvilágítást vezethetnek be a testületnél.