Kézigránátot találtak a Velencei-tóban

Vágólapra másolva!
Fürdőzők találtak rá hétfőn este a strandon az úgynevezett Vécsey-gránátra. Szombaton a Balatonban is robbanószerkezetet találtak.
Vágólapra másolva!

Kézigránátot találtak fürdőzők hétfő délután a Velencei-tó egyik strandján Gárdonyban - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Várkonyi Melinda elmondta: tűzszerészeiket hétfő délután értesítették a strand vízi mentői, hogy fürdőzők feltehetően robbanótestet találtak a vízben. A szakemberek a helyszínen megállapították, hogy egy úgynevezett Vécsey-kézigránátról van szó.

A robbanószerkezetet már elszállították, a helyi hatóságok által kijelölt helyen semmisítik meg. Területlezárásra, az állampolgárok mozgásának korlátozására nem volt szükség - mondta Várkonyi Melinda.

Szombaton a Balatonban Siófok nagystrandjánál egy második világháborús tüzérségi gránát detonátorral ellátott gyújtószerkezetére bukkantak fürdőzők. A Magyar Honvédség azt kéri a lakosságtól, hogy aki ilyen, robbanószerkezetnek látszó tárgyat talál, ne fogja meg, ne csináljon vele semmit, hanem azonnal értesítse a rendőrséget.