A vízről beszél majd Áder Rióban

Áder János találkozott a frackcióvezetőkkel a Sándor-palotában
Vágólapra másolva!
A parlamenti frakcióvezetőkkel folytatott tárgyalása után Áder János köztársasági elnök közölte, hogy a víz témáját fogja képviselni a fenntartható fejlődésről szóló Rio De Janeiró-i konferencián. A konferenciára mintegy ötvenezer embert várnak, köztük Hillary Clinton amerikai külügyminisztert is.
Vágólapra másolva!

Áder János államfő meghívására pénteken, a Sándor-palotában tárgyaltak a parlamenti frakciók képviselői arról, hogy a fenntartható fejlődésről szóló, Rio de Janeiróban zajló konferencián milyen álláspontot képviseljen Magyarország. A találkozó után közölték, hogy a frakciók egyetértésével a víz témáját képviseli majd az Áder által vezetett delegáció.

Fotó: Nagy Attila [origo]

Az államfő az egyeztetés után közölte: 2013 őszén tarthatnák Magyarországon azt az ENSZ-tanácskozást, amelyen reményei szerint a magyar vízügy komoly tapasztalatait és tudását is bemutathatnák.

A Rio+20 nevet viselő konferencia már zajlik környezetvédők és üzletemberek részvételével, de az utolsó három napján (június 20-22.) a meghívott országok állami vezetői szinten is képviseltetik magukat. Az Egyesült Államok delegációját például Hillary Clinton külügyminiszter vezeti majd. A konferenciára mintegy 50 ezer résztvevőt várnak összesen.