A média megértésére tanítják a gyerekeket

interaktív médiaértés-oktató központ" létrehozását jelentette be pénteken a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, Chris Mattheisen, Szalai Annamária,
Vágólapra másolva!
Az internetes biztonságról és a filmkészítésről is tanulhatnak azok a gyerekek, akik ellátogatnak majd a médiahatóság által tervezett oktató központba. A hatóság szerint a cél az, hogy a fiatal korosztály elsajátítsa "egy új médiakultúra alapjait."
Vágólapra másolva!

Egy "interaktív médiaértés-oktató központ" létrehozását jelentette be pénteken a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A közlemény szerint a központ létrehozásának célja az, hogy "játszva ismerkedhessenek meg a média és a hírközlés kulisszatitkaival, és saját élményeiken keresztül sajátítsák el egy új médiakultúra alapjait."

Forrás: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Forrás: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

A központot egy régi villaépületben alakítják ki a budapesti Hűvösvölgyi úton. Ide várják majd a 9-16 éves korosztály tagjait, akik egy stúdióban kipróbálhatják a filmkészítést, és "megtanulhatják, hogyan védjék meg magukat és mobileszközeiket az illetéktelen kíváncsiskodóktól, megszerkeszthetik saját újságjukat, rögzíthetik saját rádióműsorukat".

A központnak egyelőre nincs neve, de van egy honlapja, amelyre többek között a névvel kapcsolatos ötleteket is várják. A projektben részt vesz több olyan magyar cég, amely foglalkozik távközléssel, illetve médiával, köztük az Origo, az Index és az RTL Klub is.