Vietnami és szlovák drogkereskedőket fogtak el a terrorelhárítók

Vágólapra másolva!
Vietnami származású kábítószer-terjesztőket fogtak el a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársai. Több mint húszmillió forintnyi készpénzt és több kilogramm marihuánát is lefoglaltak a nyomozók.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-bűnözés elleni osztálya eljárást folytat kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt B. T. H. Magyarországon élő vietnami állampolgár és három társával szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján B. T. H. kábítószert (marihuánát) vásárolt további értékesítés céljából egy vietnami nőtől, aki a kábítószert egy szlovák állampolgárságú vietnami férfitól rendelte meg.

A szlovák-vietnami férfi a megrendelt kábítószert egy másik szlovák állampolgár közreműködésével gépkocsival Magyarországra csempészte, majd azt Budapest X. kerületében egy Állomás utcai lakáshoz szállították.

A gyanúsítottakat a Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére - tekintettel a bűncselekmény jellegére és az elkövető személyi körülményeire - a kábítószer adásvételét követően, még a helyszínen elfogták a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei. Az elfogásról videó is készült, amely itt látható. Az esti órákban lezajlott akció után a gépjármű- és ruházatátvizsgálás, valamint a házkutatás során a Nemzeti Nyomozó Iroda szakemberei 14 kilogramm marihuánát, illetve 75 500 euró (22,3 millió forint) készpénzt foglaltak le.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kezdeményezi az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását.