Száz rendőr dolgozhatott Vizoviczkinek

Vágólapra másolva!
Száznál is több rendőr vehetett részt az elmúlt években Vizoviczki László érdekeltségeinek rendőri védelmében - közlölte meg nem nevezett forrásaira hivatkozva a Népszabadság csütörtökön. A lap szerint néhány BRFK-s vezető azért tiltotta meg a járőrözést a nemrég őrizetbe vett vállalkozó klubjainál, hogy a rendőrök ne ismerjék fel a maszekoló kollégákat.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályához tartozhatott az a nagyjából száz rendőr, aki olykor munkaidőn kívül - de esetlegesen szolgálati idő alatt -, civilben látott el biztonsági őri feladatokat Vizoviczki László érdekeltségeinél, írja a Népszabadság.

A lap információja szerint a két hete kirobbant rendőrségi korrupciós botrány "mellékszálaként" heteken, de lehet, hogy már napokon belül párhuzamos nyomozások indulnak arról, érintettek-e az ügyben más szervezetek, hatóságok.

Az ügyészség Vizoviczki László, egy munkatársa és négy rendőri vezető letartóztatása után közölte, megalapozott gyanújuk van arra, hogy Vizoviczki - közvetítő munkatársán keresztül - évekkel ezelőtt korrupciós kapcsolatot épített ki az őrizetbe vett rendőri vezetőkkel azért, hogy szórakozóhelyei zavartalanul, illegális védelem alatt működjenek. Az ügyészség szerint mindezekért Vizoviczki havi rendszerességgel több százezres, illetve milliós nagyságrendű összegeket adott a rendőröknek.

A lap szerint egyelőre sem az ügyészeknek, sem a belső elhárításnak nem sikerült tisztázni, hogy a gyanú szerint lefizetett főrendőrök havi százezres fizetésükből adtak-e le azoknak az alsóbb szintű parancsnokoknak, akik a rendőri védelemhez kiválasztották és a bárokhoz irányították az embereiket. A lap hozzáteszi, a BRFK egyes vezetői azért tiltották meg a területileg illetékes kerületi kapitányságoknak a járőrözést Vizoviczki érdekeltségeinél, hogy a szolgálatban lévő rendőrök ne ismerjék fel a maszekoló kollégákat.