Felülvizsgálják a MÁV-vezetők prémiumait

Vágólapra másolva!
Elfogadható keretek közé szeretné szorítani a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a béreket az állami cégeknél, ezért vizsgálják meg újra a tavalyi jutalmakat a vasútnál.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezte a MÁV vezetők 2011. évi prémiumfeladatainak felügyeleti vizsgálatát - közölte a minisztérium csütörtökön. A szaktárca a vállalat jelenlegi gazdasági helyzetében indokoltnak tartja ismételten áttekinteni a tavalyi prémiumok kiírását és értékelését, illetve az idei kiírásokat.

A minisztérium közleményében hangsúlyozza: a kormány igyekszik elfogadható keretek közé szorítani a vezetői béreket és bérjellegű jövedelmeket az állami tulajdonú gazdasági társaságoknál és háttérintézményeknél. Törekvését fokozottan érvényesíteni kívánja a súlyos finanszírozási gondokkal küzdő közösségi közlekedési vállalatoknál.

A MÁV Zrt. igazgatósága a minisztérium kezdeményezése alapján a prémiumok felülvizsgálatáról dönthet a folyamatban lévő értékelések és kifizetések egyidejű felfüggesztése mellett - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.