Mérget itattak egy hétéves kisfiúval a társai

Vágólapra másolva!
Mérget itattak nagyobb társai egy hétéves kisfiúval Vésztőn - írkja a Beol.hu. A gyerekek egy ólban találtak egy sörösflakont, amelyben méreg volt, valószínűleg permet- vagy rovarölő szer. A gyereket már hazaengedték a kórházból.
Vágólapra másolva!

Másfél héttel ezelőtt, egy vasárnapi délutánon véletlenül mérget ivott egy hétéves gyerek Vésztőn. Játék közben ugyanis a gyerekek egy ólban találtak egy sörösflakont, amelyben méreg volt - írja a Beol.hu.

A lap információi szerint a ház előző tulajdonosa hagyta ott az omladozó melléképületben, egy hátsó düledező ólban, egy szegre felakasztva, szatyorba rejtve a méreggel teli flakont. A mérget megivó kisfiú egy idő után rosszullétre és szomjúságra panaszkodott. A felnőttek segítségét kérte, akik rögtön értesítették a mentőket. Először a gyulai Pándy Kálmán megyei kórházba került.

Sipos Péter, a gyermekosztály vezető főorvosa szerint nem lehet pontosan tudni, mi volt a flakonban, de úgy tűnt, hogy permet- vagy rovarölő szer lehetett benne. "Ki kellett mosni a gyermek gyomrát, és stabilizálni az állapotát. Heves hasi görcsökre panaszkodott, folyamatosan hányt. Gyomortükrözésre is szükség volt" - mondta a főorvos. Később a gyereket Szegedre szállították, ahonnan néhány napos bentlét után, tünetmentes állapotban hazaengedték. A főorvos szerint a mérgezéses esetek szinte mindennaposak a gyermekosztályon, de ez túllépte az átlagos kategóriát.