Kirúgta riporterét az RTL Klub

Vágólapra másolva!
Több súlyos pontatlanság is szerepelt az RTL Klub keddi riportjában, amely szerint pénteken Budapesten megvertek egy idős férfit, miközben zsidósága miatt szidalmazták. Az RTL vizsgálatot indított, kiderült, hogy nem azt az embert verték meg, nem ott, nem akkor. A riportert kirúgták.
Vágólapra másolva!

Elbocsátotta az RTL Klub azt a munkatársát, aki kedden riportot közölt arról, hogy megvertek egy idős férfit zsidó származása miatt - közölte az [origo]-val Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója. Novák Andrást azért bocsátották el, mert a riport félrevezető volt, több téves információt tartalmazott.

A riport szerint a Dohány utcai zsinagóga közelében támadták meg a hetven év körüli férfit. A férfi az arcát és a hangját nem vállalta az RTL Klub Híradójának, de a zsinagóga főrabbija, Fröhlich Róbert azt mondta, az áldozat hazafelé tartott, amikor fiatalok támadtak rá, akik földre lökték, az arcát ütötték ököllel, közben zsidó származását emlegették, és azért bántalmazták.

A csatorna több, a riport részleteit kifogásoló jelzést kapott, ezért belső vizsgálatot indított, amely megállapította: az eset nem ott és nem akkor történt, ahogy azt a riport állította. Kotroczó Róbert közölte, a vizsgálat kiderítette, hogy a riporter súlyos szakmai hibákat követett el, ezért elbocsátották.