Szavazzanak az igazi Orbán Viktorra!

Orbán arcai, Orbán Viktor, Fidesz választási óriásplakát Orbán Viktrorral a Soroksári úton
Vágólapra másolva!
Fiatal, vékony és kisimult Orbán Viktor arca azon a képen, amelyet több millió példányban küldenek szét az országban a gazdasági konzultáció kérdőíveivel együtt. A miniszterelnök fotósa szerint a kép nem adja vissza Orbán Viktor személyiségét. Ön szerint melyik felvételen mutatja Orbán Viktor az igazi arcát? Szavazzon!
Vágólapra másolva!

"Nem adja vissza megfelelően a miniszterelnök személyiségét" - ez a véleménye Orbán Viktor miniszterelnök személyi fotósának, Burger Barnának arról az Orbán Viktorról készült képről, amelyet több mint nyolcmillió embernek postáztak ezekben a napokban.

Fotó: Mudra László [origo]

A gazdasági konzultáció kérdéseihez mellékelt miniszterelnöki levelet díszítő Orbán-portrét már egy évvel ezelőtt, a szociális konzultáció idején is használták. Megkérdeztük a miniszterelnök sajtóstábjától, miért ezt a képet választották a kérdőívre, de Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csak annyit válaszolt, hogy "a levél személyes jellege miatt került Orbán Viktor fényképe a lapra". Nem válaszolt arra sem, ki választotta ki a képet. "A fényképet nem elemeztük hosszasan, az Új Nemzeti Konzultáció lényegének nem ezt, hanem a Magyarország előtt álló fontos kérdések eldöntésében való együttműködést tartjuk" - tette hozzá.

Bár a miniszterelnököt a kormányváltás óta Burger Barna fotózza, az említett felvételt mégsem ő készítette, hanem Emmer László divatfotós, még 2010-ben, a választási kampány alatt. Ezt a fotót használták a Fidesz óriásplakátjain is, amelyeken Orbán a helyi jelölttel együtt szerepelt. Kerestük Emmer Lászlót, hogy megkérdezzük, mennyire nyúlt bele a képbe, illetve mit gondol arról, hogy még mindig ezt használják a miniszterelnök leveléhez, de cikkünk megjelenéséig nem válaszolt. Burger Barna szerint a képet láthatóan retusálták, ezért nem adja vissza a miniszterelnök személyiségét. "Divatfotóhoz képest alulretusált, politikusról készült képhez képest viszont felül" - mondta az [origo]-nak Burger.

Az [origo] összegyűjtött néhány, a közelmúltban készült képet Orbán Viktorról. Ön szerint melyik fejezi ki a legjobban a miniszterelnök személyiségét? Melyik mutatja meg Orbán Viktor igazi arcát?

Orbán focimeccset nyer

A következő kép a fenti kampányfotó előtt, 2009-ben készült a Puskás-Suzuki Kupa nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornán, ahol öregfiúk-tornát is rendeztek. Ezen a Puskás Ferenc Akadémia többek között Orbán Viktor, Vincze István és Nyilasi Tibor góljaival legyőzte a Suzuki és az újságírók csapatát is, és megvédte címét.

Forrás: MTI/Beliczay László
Fotó: MTI/Beliczay László

271501outform.html400350

Orbán választási plakáton

A konzultációs levélen szereplő fotóval egy időben készült ez a kép, amely a Fidesz 2010-es választási kampányában utolsóként utcára kerülő plakáton szerepelt. Március végén jelent meg: a nemzeti zászlók előtt pózoló Orbán Viktor a plakáton, a Fidesz akkori szlogenjével: "Itt az idő, Magyarország!" Ahogy a levélben szereplő fotón is, Orbán Viktornak ezen is láthatóan utólag simították ki a ráncait.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A Fidesz választási plakátja

271502outform.html400350

Orbán a nemzeti konzultáción

A miniszterelnököt 2010-ben, pár héttel a kormány megalakulása után a nemzeti konzultációs sorozat első állomásán, Ózdon fényképezte le az [origo] fotósa. A fórumon a közbiztonság volt a téma.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: [origo]/Tuba Zoltán

271503outform.html400350

Orbán kaszál

A Felcsút SE, azaz a "felcsúti kaszások" elnöke, Orbán Viktor kaszát vett a kezébe, amikor az általa alapított Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián adott interjút a FourFourTwo sportmagazinnak 2010 szeptemberében. Az interjúban többek között azt mesélte el, hogy a délszláv háborúk idején Bill Clinton amerikai elnök akkor hívta fel, amikor a felcsúti pályán gyakorolt.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor
Forrás: Facebook/Orbán Viktor

271504outform.html400350

Orbán kezet fog

Ezt a képet a miniszterelnök hivatalos fotósa, Burger Barna készítette a lisszaboni NATO-csúcson 2010-ben, amikor Orbán Viktor kezet fogott Bronislaw Komorowski lengyel elnökkel. A katonai szövetség akkor döntött arról, hogy Oroszországgal együttműködve épít rakétavédelmi rendszert. "Nem elég a pajzs, kard is kell hozzá" - kommentált Orbán Viktor.

Forrás: MTI/ Miniszterelnökség/Burger Barna
Fotó: Miniszterelnökség/Burger Barna

271505outform.html400350

Orbán a kispadon

Orbán Viktor a negyedik Puskás-Suzuki Kupán 2011 áprilisában.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor
Forrás: Facebook/Orbán Viktor

271506outform.html400350

Orbán sajtótájékoztatón

Az [origo] fotósa az idén januárban készítette ezt a képet a miniszterelnökről. Orbán Viktor találkozott Michael Spindelegger osztrák alkancellár-külügyminiszterrel, majd sajtótájékoztatót tartottak. A miniszterelnök akkor azt mondta, a magyar kormány hajlandó az Európai Bizottság kérésének megfelelően változtatni bizonyos jogszabályokon, mert csökkenteni szeretné a konfliktusokat.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: [origo]/Tuba Zoltán

271507outform.html400350

Orbán elnökválasztáson

A miniszterelnök május elején a parlamentben, amikor az Országgyűlés megválasztotta Áder Jánost köztársasági elnöknek.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: [origo]/Tuba Zoltán

271508outform.html400350

Orbán a repülőn

A miniszterelnök a NATO kétnapos csúcstalálkozójára utazik május közepén Chicagóba. A találkozón döntöttek az Európa védelmére szánt rakétapajzs első fázisának létrehozásáról, Orbánt pedig fogadta Barack Obama amerikai elnök.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor
Forrás: Facebook/Orbán Viktor

271509outform.html400350

Orbán államtitkárt toboroz

A miniszterelnök májusban Hódmezővásárhelyen járt, és kölcsönkérte az ottaniaktól Lázár János polgármestert, aki azóta a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként. "Lenne egy munka, amiben szükség lenne rá" - mondta Orbán, akit vastapssal köszöntöttek a városházában, és "Orbán, takarodj!"-jal az utcán. A képet fotósunk készítette a hódmezővásárhelyi városházán.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: [origo]/Hajdú D. András

271510outform.html400350

Orbán konzultál

A miniszterelnök fényképe, amely a nemzeti konzultációkhoz csatolt levelén látható. A kép 2010-ben, a választási kampány közben készült.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Emmer László

271511outform.html400350