Négyforintos négyzetméteráron bérel telket

Vágólapra másolva!
Egy 30 ezer négyzetméteres telket bérel a XII. kerületi önkormányzattól egy vállalkozó négyzetméterenként négy forintért. Kóti Tamás vállalta, hogy lovardát épít a telken, egy LMP-s képviselő szerint a helyi iskolákban kötelező lesz a lovaglás.
Vágólapra másolva!

Jó üzletet kötött a XI. kerületi szakrendelők igazgatójának cége a XII. kerületi önkormányzattal. Kóti Tamás vállalkozása 4 forintos négyzetméteráron bérelhet telket Budapest talán legszebb részén, Csillebércen, sőt hét és fél évig még azt sem kell fizetnie - írja a keddi Blikk a tulajdonába jutott szerződésre hivatkozva

A 20 évre szóló megállapodás szerint Kóti Tamás lovardát alakíthat ki a csaknem 30 ezer négyzetméteres csillebérci telken, ezért havonta 120 ezer forintot fizet Az önkormányzat dolga a mintegy 10 millió forintba kerülő úgynevezett telekalakítás. Egy másik döntés értelmében a XII. kerületi diákok iskolai programként rendszeresen lovagolnak majd a lovardában - írja a lap.

Kóti Tamás egy alkalommal elmondta nekem, hogy ez a legnagyobb üzlet az egészben - közölte Sipos Péter a botrányt kirobbantó LMP képviselője. - A vállalkozó 3 ezer forintért ad egy óra lovaglást. De ennyit kér majd akkor is személyenként, ha 10 diák érkezik iskolai foglalkozás keretében. Azt még nem tudni, ők, vagy az önkormányzat fizeti-e az óradíjat, mindenesetre a korábbi elképzelések szerint a tanterv része lesz a lovaglás - fűzte hozzá Sipos.

Az önkormányzat szerint ők jól járnak

Vállaltuk a diákok lovagoltatását, és ezért nem számítunk fel óradíjat - ígérte Kóti Tamás beruházó, aki megkeresésünkre cáfolta, hogy politikai kapcsolatai révén kötötte volna a szerződést. Mint mondta, pályázaton nyerte el a lehetőséget, és amikor először felvetődött a lovarda terve, még nem dolgozott a XII. kerületnek.

- Ez a szerződés előnyös az önkormányzatnak, hiszen nem kell beruháznunk, viszont bérleti díjat, szolgáltatást kapunk. A végén egy értékesebb, közművesített telkünk is lesz, amikor 20 év múlva visszakerül a kerülethez az ingatlan - vélekedett Rétai Gábor, az önkormányzati Hegyvidéki Szabadidősport Központ igazgatója.