Börtön a kisfiút kirabló fiataloknak

Vágólapra másolva!
Szombaton vette el egy kisfiútól a mobiltelefonját és a biciklijét két fiatal Székesfehérváron, kedden mindketten felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Egyiküket a gyerek apja fogta el.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Városi Bíróság azt a két fiatalembert, aki a hétvégén Székesfehérváron elvette egy kisfiú biciklijét és mobiltelefonját - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden. A rendőrség szerint az eset múlt szombaton történt. Egy édesapa tett bejelentést arról, hogy két ismeretlen férfi elvette kisfia kerékpárját és mobiltelefonját. A sértett és édesapja azonnal a két támadó keresésére indult. Egyiküket sikerült feltartóztatnia a rendőrök kiérkezéséig. Társa elmenekült, de néhány órával később a járőrök őt is elfogták. A 18 éves sárszentmihályi és a 21 éves sárkeszi férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrségi szóvivő hangsúlyozta, a rendőrkapitányság kezdeményezésére a Székesfehérvári Városi Ügyészség kedden gyorsított eljárás keretében vádat emelt a két elkövetővel szemben. A Székesfehérvári Városi Bíróság a büntetett előéletű 21 éves férfit egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, négy évre felfüggesztve, 18 éves büntetlen előéletű társát pedig egy év börtönbüntetésre, három évre felfüggesztve. Mindkettőjüknél elrendelték pártfogó felügyeletét. Az ítélet jogerős, mert sem az ügyész, sem a vádlottak nem fellebbeztek.