Agyba-főbe verték az elrabolt férfit

Vágólapra másolva!
Apjával együtt bántalmaztak, majd elhurcoltak egy férfit zalaegerszegi lakásáról. A rendőrök őrizetbe vettek három gyanúsítottat - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közlése szerint hétfő hajnalban kért segítséget telefonon egy zalaegerszegi férfi, miután a lakásukon - széklábakkal a kezükben - megjelent három ember. A betolakodók a bejelentő testvérét kirángatták a lakásból, betuszkolták egy autóba, miközben több ütést mértek rá, illetve a segítségére siető édesapjára. A három elkövető elhajtott a helyszínről. Zalaegerszeg határában kiszállították a kocsiból a magukkal hurcolt férfit, ismét bántalmazták, majd a sorsára hagyták.

Az első orvosi vélemények alapján a bántalmazott férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos, míg édesapja nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A bejelentés után a rendőrség nagy erőket mozgósított, így a járőrök fél óra elteltével megtalálták a landorhegyi városrészben az elkövetéskor használt gépkocsit. Felfigyeltek a futásnak eredő egyik gyanúsítottra is, utolérték és elfogták. Társait kedden hajnalban fogták el Zalaapátiban.

A rendőrség mindhárom férfit őrizetbe vette, és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás, valamint súlyos és könnyű testi sértés miatt eljárást indított ellenük.