Újra kiürítették a pesterzsébeti iskolát

Vágólapra másolva!
Egy órával azután, hogy újrakezdődött a tanítás, ismét ki kellett üríteni azt a pesterzsébeti iskolát, ahol hétfőn délelőtt több gyerek is rosszul lett. Nem tudni, mi okozta a tömeges rosszullétet, 25 gyermeket szállítottak megfigyelésre kórházba.
Vágólapra másolva!

Újra rosszul lett több diák abban a XX. kerületi iskolában, amelyet délelőtt ki kellett üríteni, miután a tanárok gázszagot éreztek az épületben - közölte az [origo]-val Kisdi Máté, a katasztrófavédelem szóvivője. Délelőtt 30 gyerek lett rosszul a Nagy László Általános Iskola és Gimnáziumban, őket ellátták a helyszínre érkező mentők, a tűzoltók pedig átvizsgálták az épületet, de semmilyen káros anyagot nem találtak a levegőben.

A tanítást délben folytatták, de hamarosan újra ki kellett üríteni az iskolát, mert újabb gyerekek panaszkodtak rosszullétre. Az iskola tanulóinak egy részét hazaengedte az igazgató, az alsósokat pedig átvitték a közelben lévő Hajós Alfréd Általános Iskolába. Kisdi Máté az [origo]-nak elmondta, hogy továbbra is vizsgálják az iskolát, de egyelőre nem találják az okát a rosszullétnek.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a helyszínen 37 diákot vizsgáltak meg. Közülük mostanáig 25 gyermeket szállítottak megfigyelésre az Erzsébet, valamint a Heim Pál Gyermekkórházba.