22 és fél milliót költ a kormány a Közszolgálati Egyetem előkészítésére

Vágólapra másolva!
22 és fél millió forint plusz áfa értékben szerződést kötött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egy mérnökirodával, hogy készítse elő a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika épületének átépítését. A mérnökirodának ezért  ütemtervet kell készítenie, és a költségbecslést is el kell készítenie.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika épületének átépítéséről kötött szerződés a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egy mérnökirodával. Az iroda nettó 22 és fél millió forintot kap a munkáért - jelent meg a Kormany.hu oldalon.

Az Óbuda-Újlak-Ingatlan Kft. mérnökiroda feladata a szerződés szerint a tervezési program elkészítése, az ütemterv elkészítése és költségbecslés készítése. Az irodának a szerződés június 5-i aláírásától számított 30 napon belül kell átnyújtania a minisztériumnak a dokumentumokat.

A tervek szerint összesen mintegy 25 milliárd forintot költ a kormány a Ludovika épületének átépítésére, hogy az helyet adhasson a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek. Az első ütemben 4,7 milliárdot fordítanak felújításra. Az idén induló Nemzeti Közszolgálati Egyetemet a kormány hozta létre több kar összevonásával. Részévé válik a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola, a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Kara. Az új egyetem a Természettudományi Múzeumnak helyet adó Ludovikába költözik be, ezt újítja fel a kormány 4,7 milliárd forintból.

A kormány júniusban szintén szerződést kötött egy mérnökirodával, hogy készítse elő az új Fradi-stadion pályázatát, ezért 23,9 millió plusz áfát fizet majd.