Futóverseny miatt lezárják a belvárost

Vágólapra másolva!
Futóverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani vasárnap Budapest belvárosában. Lezárják a Kossuth Lajos teret és a pesti alsó rakpart egy részét, több BKV-járat módosított útvonalon közlekedik.
Vágólapra másolva!

A maraton- és félmaratonváltó útvonala érinti Budapest belvárosában az Akadémia utcát, az Alkotmány utcát, a Balassi Bálint utcát, a pesti alsó rakpartot, a Széchenyi rakpartot, az Újpesti rakpartot és az Újpesti alsó rakpartot - közölték a verseny szervezői.

A rendezvényt 9 és 17 óra között tartják, a Kossuth teret 6 óra és 17 óra között zárják le, az érintett útszakaszokat pedig a futók elhaladása után folyamatosan megnyitják.

Több BKV-járat is módosított útvonalon közlekedik a verseny ideje alatt, a 70-es és a 78-as trolik Honvéd utcai megállóhelyét áthelyezik, a Kossuth Lajos tér felé a Honvéd utcában, az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Keleti pályaudvar felé pedig a Kálmán Imre utcában lehet felszállni a járművekre.

A 2-es villamosok rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekednek, a 115-ös buszok pedig elterelt útvonalon járnak, de minden megállóhelyüket érintik.