Sorozatgyilkos dédnagybátyját utánozta egy fiatal

Vágólapra másolva!
Megkínozta, majd megölte 17 éves társát egy 19 éves fiú Ausztráliában. A fiú ugyanazon a helyszínen ölt, ahol korábban dédnagybátyja hét embert is megölt. A fiú a gyilkosság után azt mondta, hogy "ismeritek a családomat, csak azt tettem, amit ők", majd a tettét dicsőítő verseket is írt.
Vágólapra másolva!

Ugyanabban a Sydneyhez közeli erdőben gyilkolt merő élvezetből a 19 éves ausztrál Matthew Milat, amelyben dédnagybátyja, Ivan Milat, az egyik leghírhedtebb ausztrál sorozatgyilkos az 1990-es évek elején meggyilkolt és elföldelt hét fiatal hátizsákos turistát. A családi "vérvonalat" szemlátomást továbbvivő Matthew Milatot 43 év, ebből 30 év kötelezően letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, mert - az ítélet indoklása szerint - "tettét a lehető legelképzelhetetlenebb kegyetlenséggel hajtotta végre pusztán abból a célból, hogy önmagának örömet szerezzen".

A sorozatgyilkos-palánta még 2010 novemberében "füvezés" ürügyén a Belanglo erdőbe csalta egy 17 éves haverját Cohen Klein nevű bűntársa segédletével. Milat egy kétélű szekercével kezdte kínozni, vagdosni áldozatát, hosszú időn át élvezve annak kínszenvedését, az életéért könyörgését, mielőtt kettévágta volna a koponyáját. A kínzás utolsó negyedóráját a cinkos mobiltelefonnal rögzítette.

A gyilkosság másnapján Matthew Milat azzal dicsekedett egy barátjának, hogy "ismertek engem, ismeritek a családomat... Azt tettem, amit ők tettek". A rendőrségi őrizetben a gyilkos saját tettét dicsőítő verseket írt, így a bíróság nem is hitt az állítólagos megbánásnak. Matthew Milat egyik nagyszülőjének testvére, a jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését töltő 67 éves Ivan Milat 1989 és 1992 között hét ausztrál, német, illetve brit autóstopost gyilkolt meg ugyanezen a környéken, és tetemüket ugyancsak a Belanglo erdőben ásta el.