Hűtlen kezeléssel gyanúsítják Ajka polgármesterét

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint Schwartz Béla polgármester több mint tízmillió forintos kárt okozott Ajkának azzal, hogy szerződött egy már korábban átadott járda megépítésére - írja  a pénteki Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezeléssel gyanúsította meg Schwartz Bélát, Ajka MSZP-s polgármesterét a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság - írja a Magyar Nemzet.

A nyomozók szerint a politikus több mint 10 millió forintos kárt okozott az önkormányzatnak, amikor 2008 májusában szerződést kötött egy két hónappal korábban már átadott járdaszakasz megépítésére. A napilap a Hír TV-re hivatkozva hozzátette, hogy a munkát állítólag az egyik helyi MSZP-tag tulajdonában álló építési vállalkozás végezte el.

Léber Gabriella az MTI-nek pénteken elmondta: egy, már létező járda megépítésére összesen 10,7 millió forintot fizettek ki a polgármester irányításával, amely az ajkai Park Center mögött található. A kivitelezővel 2008 májusában kötött szerződést az önkormányzat, de a képviselő-testület csak a júniusi testületi ülésén fogadta el az erre vonatkozó költségvetési módosítást úgy, hogy a szerződés addigra már megköttetett, ezt a tényt azonban nem közölték a testülettel - közölte a sajtóreferens.

A képviselőknek arról sem volt tudomásuk, hogy az érintett járdaszakaszt a Park Center kivitelezése során a beruházó már 2008 márciusában megépítette, sőt április 16-án hivatalosan át is adta. A kivitelező mindkét esetben ugyanaz a cég colt, melynek tulajdonosa a gyanúsítottak egyike, aki szintén önkormányzati képviselő. Az eljárás harmadik gyanúsítottja az önkormányzat építésügyi irodájának akkori vezetője.