Új országgyűlési képviselő érkezik a parlamentbe

Vágólapra másolva!
Horváth Zoltán érkezik Bánki Erik megüresedő országgyűlési képviselői helyére. Bánki a köztársasági elnökké avanzsáló Áder Jánost váltja az Európai Parlamentben.
Vágólapra másolva!

Horváth Zoltánt javasolta a Fidesz Baranya megyei választmányának elnöksége az EP-képviselőnek jelölt Bánki Erik megüresedő országgyűlési helyére - közölte a választmány elnökének sajtófőnöke a testület pénteki ülése után az MTI-vel.

Tiffán Zsolt elnök sajtófőnöke, Brassói Attila elmondta: az elnökség egyhangúlag támogatta Horváth Zoltán jelölését, és javaslatot tett a Fidesz országos választmányának a mandátum odaítélésére. Horváth Zoltán korábban a Baranya megyei közgyűlés alelnökeként, majd a múlt év végéig annak elnökeként dolgozott. Januárban az Egészségügyi Ellátásszervező Központ régiós vezetőjévé nevezték ki.

Az elnökség javaslata mellett a választmányból Páva Zsoltra is érkezett jelölés, ám Pécs polgármestere nem fogadta el a felkérést. Az Országos Választási Bizottság májusban döntött a köztársasági elnökké választott Áder János megüresedett európai parlamenti mandátumának kiadásáról. A Fidesz és a KDNP a mandátumra Bánki Erik országgyűlési képviselőt jelölte. Az ő megüresedő parlamenti helyét töltheti be a megyei választmány által javasolt baranyai politikus, Horváth Zoltán.