Lázár ellenőrizheti, mit mond a kormány

Vágólapra másolva!
A ciklus második felében újra egységes struktúrában működik majd a kormányzati kommunikáció. A Magyar Nemzet információi szerint Giró-Szász András kormányszóvivő felügyelete alá kerül a jövőben a miniszterelnöki sajtó és a kabinettel kapcsolatos nemzetközi kommunikáció is, amelyet jelenleg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium irányít.
Vágólapra másolva!

A kormányátalakítás miatti személycserék nem hagyták változatlanul a kormányzati kommunikáció területét sem: a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a ciklus második felében az eddigi háromosztatú felállás - kormányszóvivő, miniszterelnöki szóvivő, illetve nemzetközi kommunikáció - helyett újra egységes struktúrában működik majd ez a terület.

Szijjártó Péter a Hír TV-ben arról beszélt, hogy a kommunikációs feladatok újraelosztása még folyamatban van. Az információkat megerősítve azt is elmondta: azzal, hogy az eddig általa betöltött miniszterelnöki szóvivői pozíció megszűnt, a kormányfő sajtójáért felelős helyettes államtitkárság (amelyet Havasi Bertalan irányít a jövőben is) a kormányszóvivői irodára került, gyakorlatilag egy irányítás alá tartozik a kormány és a miniszterelnök kommunikációja. "Amennyire tudom, a kérdés az az, hogy a nemzetközi kommunikáció milyen módon illeszkedjen ehhez a szervezeti egységhez" - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a kormányzat nemzetközi kommunikációjáért eddig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) felelt. "Majd kiderül, hogy itt megtörténik-e az irányítás összevonása úgy, hogy egy szervezeti egységbe kerülnek, vagy külön szervezeti egységként működnek tovább. Ezt majd eldöntik a kommunikációs főnökök, hogyan lehet hatékonyabb" - mondta az államtitkár.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a tervek szerint megszűnik a KIM-ben a Kovács Zoltán által vezetett kormányzati kommunikációs államtitkárság. Kovácsnak felajánlottak egy helyettes államtitkári posztot a Miniszterelnökségen, de erről még egyeztetnek. A kommunikáció egésze Giró-Szász András szóvivő felügyelete alá kerül, de Lázár János államtitkár is ellenőrzési jogot kap a területen.