Vágólapra másolva!
Miniszteri biztos segíti az elektronikus fizetési rendszerek bevezetését a közlekedésben. Németh Lászlóné fejlesztési miniszter Szőke Pált nevezte ki, aki mobilfizetési rendszerek fejlesztésével foglalkozott korábban.
Vágólapra másolva!

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Szőke Pál személyében miniszteri biztost nevezett ki a nemzeti mobilfizetési rendszer, valamint a magyar elektronikus jegy- és bérletplatform létrehozásával kapcsolatos feladatok teljesítésének összehangolására - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A Nemzeti Mobil Fizetési Rendszer elsősorban a mobiltelefonos fizetési technológiát alkalmazó egységes állami platformként működik majd. A felhasználók az induláskor egyes közlekedési és parkolási közszolgáltatások díját egyenlíthetik ki elektronikus úton.

Az NFM közleménye szerint a műszaki-gazdasági végzettségű Szőke Pál számos távközlési projekttársaság alapítója és résztvevője volt, 2002 óta foglalkozik mobilfizetési rendszerek fejlesztésével. A megbízatás 2012. június 9-étől hat hónapra szól. A miniszteri biztos a feladatát díjazás nélkül látja el.