Bors: Egy tanú indította el a lavinát a diszkókirály alatt

Vágólapra másolva!
Egy másik ügyben őrizetbe vett vállalkozó vallomása után tartóztatták le a számos budapesti szórakozóhelyet üzemeltető Vizoviczki Lászlót és a vele a gyanú szerint együttműködő befolyásos rendőröket - írja forrásainak megnevezése nélkül a Bors. A Bors szerint Vizoviczki ügyében régóta folyik nyomozás, de az összegyűjtött adatok nem voltak elegendőek a meggyanúsításához.
Vágólapra másolva!

Terhelő vallomást tett V. Lászlóra a közelmúltban egy másik ügyben meggyanúsított, majd őrizetbe vett vállalkozó - írja a Bors csütörtöki számában. A lap úgy értesült, hogy a terhelő vallomás egy alku része volt, az üzletember az együttműködésnek köszönhetően került szabadlábra.

V. Lászlót, aki feltehetően a számos fővárosi diszkót üzemeltető Vizoviczki László, korrupció gyanújával tartóztatta le a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A Bors úgy tudja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség hónapok óta folytatott titkos nyomozást Vizoviczki, illetve a vele egy időben elfogott két volt főrendőr, Kalmár Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának volt vezetője és Hopka Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának volt vezetője ellen.

A Bors információi szerint a nyomozás azonban nem volt elég ahhoz, hogy őrizetbe vegyék a vezető beosztású rendőrtiszteket. Azt írták, hogy a terhelő vallomás, amelyet egy másik ügyben meggyanúsított, majd őrizetbe vett vállalkozó tett, egy alku része volt. Az nem derült ki, hogy hivatalosan kötöttek-e vádalkut az üzletemberrel, a vádalku ugyanis államtitok, amelyről senki nem beszélhet.

A lap forrásainak megnevezése nélkül azt írta, a két rendőri vezető ellen indult eljárás kezdete feltehetően összefügg azzal, hogy Hatala József országos rendőrfőkapitány hamarosan nyugdíjba megy, mindez átalakulásokat eredményezhet a rendőrség teljes szervezetében, ami az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda mellett több megyei főkapitányságot is érinthet.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Borsnak azt mondta: tucatnyi helyen tartottak házkutatást Vizoviczki László és társai ügyében, a férfi lakásán 420 millió forint értékű készpénzt találtak a rendőrök, illetve több helyszínen milliós összegeket és elektronikus adathordozókat foglaltak le, az összeget befizették a kincstár letéti számlájára.