Vádat emeltek az FKF Zrt. volt vezérigazgatója ellen

Vágólapra másolva!
Bielek Péter ellen a pusztazámori hulladéklerakó metánmentesítésével kapcsolatos beruházás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A kiírt pályázat nyertese az indokolt 300 millió forintnál 200 millió forinttal többet kapott a munkáért a vádirat szerint.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. volt vezérigazgatója ellen a Fővárosi Főügyészség a pusztazámori hulladéklerakó metánmentesítésével kapcsolatos beruházás miatt - értesült szerdán az MTI Hírcentrum.

A vádirat szerint Bielek Péter összejátszott a hulladéklerakó metánmentesítésére kiírt pályázat nyertes cégének vezetőjével, így az indokolt 300 millió forintnál 200 millió forinttal többet kapott a munkáért. A volt vezérigazgatót és két társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja az ügyészség, míg egy negyedik embert különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással is megvádoltak - hangzott el az m1 esti Híradójában.

A főügyészség szerint az FKF Zrt. akkori vezérigazgatója és a munkát végző kft. ügyvezetői tisztában voltak azzal, hogy a megrendelésben szereplő összeg jelentősen meghaladja a tényleges költségeket, mert egy 2008-ban készült műszaki felmérés szerint a beruházás legfeljebb 300 millió forintba került volna.

A Magyar Nemzet tavaly decemberben arról írt, hogy Bielek Péter a győztes pályázóval 2009 júniusában kötött szerződést. A közterület-fenntartó 448,5 millió forint plusz áfát fizetett a kft.-nek, amely kifizette alvállalkozóit, majd 194 millió forintot utalt át a projektben addig sehol nem szereplő N Market Kft.-nek. Az összeget a nyíregyházi cég sikkasztással gyanúsított ügyvezetője vette fel, majd azzal a sajátjaként rendelkezett.