Vágólapra másolva!
Mentőhelikopter szállította kórházba azt a postást, akit megsebesített egy rá támadó harci kutya a Győr megyei Felpécen. A 24 éves nőre műtét vár, mert a jobb alkarján szakított, roncsolt sérüléseket szenvedett. A rendőrség eljárást indított a kutya gazdája ellen.
Vágólapra másolva!

Megsérült egy postás, miután rátámadt egy harci kutya szerda reggel Felpécen - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Kocsis Tünde alezredes elmondása szerint a kézbesítőt mentőhelikopterrel szállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt eljárást indított a kutya a gazdája ellen. A staffordshire terrier egy nyitva hagyott kapun futott az utcára, majd mintegy harminc méteren keresztül vonszolta karjánál fogva az áldozatát. A nőt végül a sikoltozásra kifutó, az ebre szerszámokkal támadó szomszédok szabadították ki.

Oláh Attila, a győri kórház orvos igazgatója azt mondta, hogy az első vizsgálatok alapján nincsen életveszélyes állapotban a kutyatámadás áldozata. A 24 éves nőt, aki jobb alkarján szakított, roncsolt sérüléseket szenvedett, hamarosan megműtik. Egyelőre semmi nem utal arra, hogy a történtek miatt maradandó egészségkárosodással kellene számolnia - tette hozzá.