Pintér Sándor méltó választ ígér a rendőröket fenyegetőinek

Vágólapra másolva!
Fenyegető emailt kapott a Nemzeti Védelmi Szolgálat azok után, hogy több rendőri vezető ellen feljelentést tettek korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt - állítja a Belügyminisztérium. Pintér Sándor azt szeretné, ha a rendőrség méltó választ adna a feladónak.
Vágólapra másolva!

"Az arcotok már megvan, 10 000 000 millió forint minden emberetekért. Vadász" - a Belügyminisztérium közleménye szerint ezt a szövegű emailt juttatta el ismeretlen személy a Nemzeti Védelmi Szolgálat elektronikus levelezési rendszerébe. A belügyminisztérium szerint az email azután érkezett, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett vezető beosztású rendőrök és több civil ellen, majd a feljelentés nyomán a Központi Nyomozó Főügyészség büntetőeljárást indított az ügyben.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése nyomán indult ügyben már négy rendőri vezetőt és két civilt letartóztattak. Az ügyészség kedden vette őrizetbe Gulyás Imrét, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályának vezetőjét és Koblencz Attilát, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Szervek Bűnügyi Információs Főosztály Kiemelt Ügyek Osztályának felderítéssel foglalkozó nyomozóját. A múlt héten már őrizetbe vették a BRFK volt közrendvédelmi főosztályvezetőjét és az NNI egyik volt osztályvezetőjét. A két civil gyanúsított egyike, Vizoviczki László több budapesti szórakozóhely tulajdonosa, a másik civil pedig az ő munkatársa. (Vizoviczki Lászlóról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.)

A Belügyminisztérium szerdai közleménye szerint Pintér Sándor a fenyegető email után felhívta a rendvédelmi szervek vezetőit "a méltó válasz megadására". "Pintér Sándor biztosítja a rendészeti szervek állományának valamennyi tisztességgel dolgozó munkatársát, hogy az irányítása alatt álló testületek képesek megvédeni az állományt és családtagjaikat" - írták, és hozzátették, a nyilvánvaló zsarolás nem akadályozza meg őket a korrupció elleni harcban, illetve az alvilág felszámolásában.