Húszmilliárdért csinosítaná tovább a Kossuth teret a kormány

Vágólapra másolva!
Megvenné a kormány a Kossuth tér egyik, a metró bejárata felett álló épületét. Egymillió forintot szánnak a vásárlásra, de a következő két évben további húszmilliárd forintot költenének a Kossuth téri épületek felújítására.
Vágólapra másolva!

Egymilliárd forintot csoportosít át a kormány arra, hogy megszerezze a budapesti Kossuth Lajos téren lévő Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) székházépületének tulajdonjogát - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. Ez az az épület, ami a metró kijárata felett áll a téren. A kabinet ugyanis azt tervezi, hogy bővíti a Steindl-programot, és helyreállítja a MTESZ-székház homlokzatát, továbbá visszaállítja a közigazgatási tárca épületének korhű tetőzetét. Mindezt a tér rekonstrukciójával összhangban tenné a kormány.

A határozat rögzíti azt is, hogy a MTESZ-székház épülete tulajdonjogának megszerzésére - a rendkívüli kormányzati intézkedésekre elkülönített pénzből - egymilliárd forintot csoportosít át a vagyonkezelőnek szeptember 30-i határidővel a kabinet.

A rendelkezés szerint a további években szükséges forrást - 2013-ban és 2014-ben is 10,2 milliárd forintot - a büdzsé tervezése során az adott évi költségvetési törvényben biztosítják, amiért a nemzetgazdasági miniszter felel.