Elfogták a pécsi valutaváltó feltételezett gyilkosait

Vágólapra másolva!
Egy 17 éves lányt, az anyját, és annak a barátját gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy múlt héten megöltek egy illegális valutaváltót Pécsen. A három gyanúsítottat elfogták. 
Vágólapra másolva!

Elfogta a rendőrség a pécsi illegális valutaváltó feltételezett gyilkosait: a férfit és a két nőt nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják - közölte Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője szerdán Pécsen, a nyomozás eredményeiről tartott sajtótájékoztatón. A három ember hétfőről keddre virradó éjjel került kézre, lakásukon lefoglalták az áldozat otthonából elvitt értékek egy részét.

A rendőrök egy 17 éves lányt, annak anyját, és az anya barátját gyanúsítják azzal, hogy május 29-én megölték egy 62 éves bosnyák származású, magyar állampolgárságú valutaváltót. A 17 éves lány a rendőrség szerint az áldozatnál takarított. A gyilkosság napján autóval érkeztek a ház elé, a lány a kocsiban maradt, míg az anya és barátja felment a pénzváltóhoz. A rendőrök egyelőre nem közölték, hogy ki szúrt, de a két nő beismerő vallomást tett.

A férfi holttesét kertvárosi lakásában találták meg. Fellegi Norbert az elkövetés módjáról és arról, hogyan akadtak a feltételezett elkövetők nyomára, nem kívánt nyilatkozni. A zsákmánnyal kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, hogy a gyilkosok jelentős értéket vittek magukkal. Az MTI korábban úgy értesült, hogy a valutázót több mint tíz késszúrással ölték meg.

A bűnügyi osztályvezető arra a kérdésre, hogy volt-e szexuális kapcsolat az áldozat és a nála takarító 17 éves lány között, és jártak-e hozzá más nők is takarítani, azt mondta, lehet, hogy volt testi kapcsolat közöttük, a férfinak kiterjedt kapcsolatrendszere volt.

A bíróság szerdán egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat. Az indoklás szerint mindhármuk esetében fennáll a szökés, az elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésének a veszélye.