Újabb rendőri vezetőket állítottak elő

Vágólapra másolva!
Az előző héten kipattant rendőri korrupciós üggyel kapcsolatban újabb két rendőrt állított elő a Központi Nyomozó Főügyészség. A Hvg.hu úgy tudja, hogy egyikük Gulyás Imre, akinek hétfőn vonta vissza megbízatását az országos rendőrfőkapitány.
Vágólapra másolva!

Kedden délelőtt újabb rendőröket állítottak elő a Központi Nyomozó Főügyészségre - közölte a Hvg.hu. A lap úgy tudja, hogy egyikük a Nemzeti Nyomozó Irodán dolgozó Gulyás Imre, akinek vezetői megbízatását hétfőn vonta vissza az országos rendőrfőkapitány.

A Hvg.hu emlékeztet, hogy a rendőri korrupciós ügynek így már hat gyanúsítottja van, négy rendőr és két civil, köztük az éjszakai életben ismert V. László, aki az ügyészek szerint megvesztegette a rendőröket, köztük vezető beosztásúakat, hogy az általa üzemeltetett szórakozóhelyeken ne tartsanak razziát. V. László és bizalmi embere mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt közrendvédelmi főosztályvezetője, Kalmár Tamás és az NNI egyik volt osztályvezetője, Hopka Lajos is gyanúsított. A Magyar Nemzet hétfői írása szerint Gulyás Imre alezredes Hopka Lajos felettese volt.

Kalmár Tamás védője az előzetes letartóztatásról szóló döntés után úgy nyilatkozott, hogy védence ártatlannak tartja magát, nem követett el semmit. Hopka Lajos jogi képviselője is azt mondta, hogy védence ártatlannak vallotta magát, a bíróság eljárását egyébként korrektnek tartja. A gyanúsítottakkal szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság 30 napos időtartamra elrendelte a kényszerintézkedést szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás megnehezítése, a tanúk befolyásolásának veszélye miatt. A végzés nem jogerős, mert a bírósági döntés ellen az érintettek fellebbeztek.