Pintér szerint bonyolult volt a rendőrök utáni nyomozás

Vágólapra másolva!
A belügyminiszter szerint a nyomozás sokáig tartott, és azért volt bonyolult, mert az őrizetbe vett rendőrök részt vettek a szervezett bűnözés elleni műveletekben.
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor belügyminiszter a rendőri vezetőket érintő hétvégi és keddi újabb őrizetbe vételekkel kapcsolatban azt mondta, hogy az ügy felderítése bonyolult volt; további személyi változások az Országos Rendőr-főkapitányságnál (ORFK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál (BRFK) csak akkor várhatók, ha a nyomozás más rendőri vezetők felelősségét is megállapítja.

A belügyminiszter egy más témában tartott keddi sajtótájékoztatón válaszolt a rendőri vezetőket érintő őrizetbe vételeket firtató kérdésekre. Mint elmondta, az ügy felderítése azért is volt komplikált, mert olyan rendőri vezetőkről volt szó, akik részt vettek a szervezett bűnözés elleni műveletekben.

A felderítés sokáig tartott, de "ennek eredménye, hogy a Legfőbb Ügyészség most gyorsan és hatékonyan tud dolgozni" - tette hozzá. A rendőrség felső vezetésében, az ORFK-n és a BRFK-n esetleg napirendre kerülő személycserékkel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy személyi változások csak akkor várhatók, ha a nyomozás további rendőri vezetők felelősségét állapítaná meg.

Újabb rendőröket hallgattak ki kedden

A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette, hogy kedden újabb két rendőrt hallgattak ki, majd vettek őrizetbe korrupciós bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.

A Keresztes Imre főügyész által jegyzett, az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint G. Imrével "vezető beosztású hivatalos személy által részben kötelességszegéssel, részben hivatali helyzetével visszaélve, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés", míg K. Attilával "hivatalos személy által kötelességszegéssel, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés" bűntette megalapozott gyanúját közölték.

Így a vezető beosztású rendőri vezetőket érintő korrupciós ügynek összesen hat gyanúsítottja van - olvasható a közleményben. A főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján 2012 februárja óta nyomoz vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt.