Helyreigazítás Baráth Zsolt képviselő ügyében

Vágólapra másolva!
Május 29-én a parlamenti tudósításunkban nem pontosan idéztük Baráth Zsolt jobbikos képviselő egyik mondatát. Helyreigazítás.
Vágólapra másolva!

Május 29-én Hangzavarral fogadta a Fidesz a Horty-kritikát című parlamenti tudósításunkban tévesen idéztük Baráth Zsolt jobbikos képviselő egyik korábbi felszólalását. Azt írtuk, hogy Baráth egy korábbi ülésen napirend utáni felszólalásában felelvenítette a tiszaeszlári vérvádat, és "Azt állította, hogy az 1882 áprilisában eltűnt Solymosi Esztert a helyi zsidók ölték meg, csak az igazságszolgálatás igyekezett ezt elkendőzni."

A valóság ezzel szemben az, hogy Baráth Zsolt jobbikos képviselő a napirend utáni felszólalásában sem azt nem állította, hogy Solymosi Esztert a helyi zsidók ölték meg, sem azt nem, hogy az igazságszolgálatás igyekezett ezt elkendőzni. A parlament honlapján is olvasható jegyzőkönyv szerint Baráth a felszólalásában azt mondta, hogy az 1882 áprilisában eltűnt Solymosi Eszter ügyében indult per során a bíró biztos volt abban, hogy a (zsidó származású) vádlottak ölték meg Solymosi Esztert, de külső nyomásra kénytelen volt kihirdetni a felmentő ítéletet.

A tévedésért Baráth Zsolt és olvasóink elnézését kérjük.