Tíz százalékkal csökken a távfűtés alapdíja

Vágólapra másolva!
Egy átlagos budapesti háztartásban közel hatszáz forinttal csökkenti a távfűtés alapdíjának mértékét júliustól a Főtáv. A vállalat a hátralékkal nem rendelkezőknek egyszeri alapdíj-jóváírást is tervez.
Vágólapra másolva!

A fogyasztói terhek csökkentése érdekében a Főtáv Zrt. 2012. július 1-jétől 10 százalékos alapdíjkedvezményt biztosít a lakossági távhő-szolgáltatási alapdíjból - közölte a vállalat hétfőn. A fővárosban a lakossági távhőfelhasználók döntő többsége a távhő-szolgáltatási alapdíjat a tulajdonában álló lakás légtérfogata alapján fizeti. A fővárosban az átlagos méretű (52 négyzetméter alapterületű, 135 légköbméteres), fűtéssel és használati melegvíz-szolgáltatással ellátott lakás havi bruttó alapdíja 5927 forint.

Júliustól tehát egy átlagos lakás havi alapdíja 593 forinttal csökken, így 2012-ben a megtakarítás lakásonként átlagosan 3558 forint lesz a közlemény szerint. Az első alacsonyabb alapdíjú számlát a június végén kézbesített, a júliusi alapdíjat tartalmazó számlán érvényesíti a szolgáltató. A Főtáv a hátralékkal nem rendelkező ügyfelei számára további egyszeri alapdíj-jóváírást tervez. Az alapdíj-jóváírás feltételeiről a társaság június 15-e után ad tájékoztatást.