Brutális határőrökre panaszkodik a Szegeden megvert arab sakkozó

Vágólapra másolva!
Két hétre kórházba került az Egyesült Arab Emírségek sakkválogatottjának egyik tagja, miután megverték Szegeden. A férfi szerint magyar határrendészek fenyegették, üldözték, majd agyabugyálták el. Az ügyészség vizsgálja, hogy a férfi rendőri intézkedés közben szerezte-e a sérüléseit, és ha igen, akkor jogos volt-e a testi erőszak.
Vágólapra másolva!

Rendőri intézkedés során verték meg az Egyesült Arab Emirátusok sakkszövetségének egyik tagját Szegeden - írja a Szegedma.hu helyi internetes portál. A lap úgy tudja, hogy a férfi az ország nagymesterét kísérte el Magyarországra, ahol az augusztusi junior világbajnokságra készül.

A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője a Szegedma.hu-nak azt mondta, a sportolókat a rendőrök igazoltatták, illegális határátlépőket kerestek, ennek során szenvedett sérüléseket a férfi. A sakkozók feljelentést tettek, az ügyészségnek három napja van megvizsgálni, hogy az intézkedés jogszerű volt-e, eközben szerezte-e sérüléseit az arab férfi, és ha igen, akkor jogos volt-e a testi kényszer alkalmazása.

A Szegedma.hu szerint a férfi az után szerezte a sérüléseit, hogy csapattársaival vacsorázott egy szegedi étteremben. Az étteremből kifelé jövet három magyarul beszélő férfi állította meg őket. A magukat határrendésznek mondók állítólag megpróbálták megfélemlíteni őket, ezért menekülni kezdtek. Egyiküket rövid üldözés után elkapták, és megverték.

A sakkszövetség titkára szerint a férfi a fején és a testén sérült meg, állapota kritikus, de stabil. Kórházba szállították, ahol az orvosok szerint várhatóan két hetet kell majd töltenie.