Meg mered kóstolni a karalábét?

Vágólapra másolva!
Jövőre kibővül az iskolagyümölcs-program: az alsósok az eddig megszokott alma mellett sokféle gyümölcsöt, de répát, karalábét is rágcsálhatnak, vagy sütőtöklevet is ihatnak. A Práter utcai általános iskola alsósai nem voltak finnyásak, az [origo] kóstolós tesztjén percek alatt elpusztították még a tv-paprikát is. A legédesebb gyümölcsök nyerték a versenyt.
Vágólapra másolva!

Hétféle gyümölcs, négyféle zöldség és többféle gyümölcslé is kerülhet az alsósok gyomrába az iskolagyümölcs-program keretében jövőre. A cél, hogy a gyerekek találkozzanak a friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, és megszeressék őket.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=OiKDk4KXgKlOXzki

A gyümölcs és a zöldség heti négyszer jár, összesen 200 forint értékben, az alsó tagozatosoknak. Ide tartozhat a gyümölcsök közül az alma, a szilva, a körte, a barack, a nektarin, az eper és a cseresznye. Lehet száz százalékos gyümölcslé - cukor nélkül -, vagy például cékla-, répa- és sütőtöklé. A zöldségek közül paradicsomot, répát, tv vagy kápiapaprikát vagy karalábét kaphatnak a gyerekek. A VM erről szóló rendelete kiköti a mennyiséget és a méreteket is: szilvából például egy adag négy darabot jelent; az őszibaracknak minimum 73 milliméteresnek, a paradicsomnak minimum 47 milliméteres átmérőjűnek kell lennie.