Újabb házak miatt gyanúsították meg Verók Istvánt

2012.06.01. 18:25

Újabb ingatlanok áron aluli eladásával gyanúsították meg és hallgatták ki Verók István egykori VI. kerületi szocialista polgármestert. A teljes akkori kormánypárti frakció is gyanúsított az MTI információi szerint, az önkormányzatot a nyomozók szerint kétmilliárd forint kár érhette.

Ismét gyanúsítottként hallgatta ki Verók István volt VI. kerületi polgármestert és az akkori önkormányzat teljes szocialista és szabad demokrata frakcióját, valamint három korábbi jegyzőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság - tudta meg az MTI.

Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában este elhangzott: a gyanú szerint áron alul, versenyeztetés és részben értékbecslés nélkül adtak el három Andrássy úti ingatlant, valamint több, önkormányzati tulajdonban lévő tetőtéri lakást. A nyomozók szerint a 21 gyanúsított a szabálytalan ingatlanértékesítések előkészítésével, illetve megszavazásával több mint kétmilliárd forinttal károsította meg a VI. kerületi önkormányzatot.

A volt VI. kerületi MSZP-s polgármester és az előző önkormányzat szocialista, illetve szabaddemokrata tagjai ellen egy másik ingatlanügy miatt a bíróságon is folyik egy büntetőeljárás. Abban százmilliós károkozással vádolja őket az ügyészség. A VI. kerületi ingatlanügyekről szóló cikkeinket itt találja meg.