Hazahozták a lengyel motorbaleset sérültjét

2012.06.01. 19:58

Stabil az állapota annak a magyar sebesültnek, aki Lengyelországban szenvedett balesetet. A nőt pénteken szállították Magyarországra, a Péterfy Sándor utca kórházban kezdték ápolni.

Hazaszállították Magyarországra péntek délután a lengyelországi motorosbaleset magyar sérültjét, és a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházban kezdték el ápolni.

Dávid Ferenc, a szállítást végző Samaritanus Mentőszolgálat szóvivője szerint kora reggel érkeztek a Nowy Targ-i kórházba, ahol az 58 éves nőt addig ápolták. Közlése szerint a sérült, akinek a jobb bokája kificamodott és összezúzódott, a csípőcsontja pedig megrepedt, jól viselte az utat. Délután öt óra körül érkeztek meg Budapestre, a kórház központi baleseti ambulanciájára, ott felvették a beteget.

Vánkos Zoltán, az ambulancia ügyeletvezető főorvosa szerint a sérült állapota stabil. Az elkövetkezendő időben átnézik az orvosi jelentéseket, vizsgálati eredményeket, majd kiegészítő vizsgálatokat végeznek a betegen - tette hozzá.

A múlt vasárnap a Krakkó-Zakopane út dupla záróvonalas, egyenes szakaszán egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo áttért a szemközti sávba, és frontálisan ütközött egy Szlovákiába tartó, tíztagú magyar motoroscsoporttal. A motorkerékpárok szabályosan, egymás mögött haladtak. A balesetben három magyar állampolgár vesztette életét: egy házaspár a helyszínen, a harmadik áldozat kórházban halt meg. A Krakkóba tartó személygépkocsiban egy lengyel család utazott, tagjai közül két 80 év feletti utas ugyancsak sérüléseket szenvedett.

A bíróság három hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a balesetet okozó lengyel sofőrt. A lengyel törvények értelmében a halálos kimenetelű közúti balesetet okozó vezetőre kiszabható büntetés maximális mértéke nyolc év szabadságvesztés.