Fegyelmi eljárás indult Dániel Péter ellen

Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárást rendelt el a Budapesti Ügyvédi Kamara Dániel Péter ügyvéd ellen a Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőre tett sértő kijelentései miatt - írja a pénteki Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Dániel Péter tavaly októberben egy internetes bejegyzésében azt írta Wittnerről, hogy egy "primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti". Szavait egy olyan fotóra hivatkozva próbálta alátámasztani, amelyről kiderült, nem Wittner Mária látható rajta.

Az ügyvéd később elnézést kért, de a képviselő rágalmazási pert indított ellene. A büntetőeljárás tart, a vádat már nem Wittner képviseli magánvádlóként, hanem a Központi Nyomozó Főügyészség közvádlóként, mivel a sértett országgyűlési képviselő.

Közben előzetes fegyelmi vizsgálat indult Dániel ellen, amiért megrongálta Horthy Miklós néhai kormányzó Kerekiben lévő szobrát. Ezért várhatóan pénzbírságot kap. Dániel Péter 2010-ben azzal hívta fel magára figyelmet, hogy kaszinótojással kente össze a nemzeti együttműködés nyilatkozatát, melynek kifügesztését a kormány minden közintézményben elrendelte.