Napokon belül vádat emelhetnek Toroczkai ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emelhetnek Toroczkai ellen kényszerítés gyanújával a Bank Centernél történtek miatt a Népszabadság szerint. Toroczkai és a Hatvannégy Vármegye tagjai március 15-én pirotechnikai eszközöket égettek az IMF irodájánál.
Vágólapra másolva!

Megtörtént az iratismertetés, így várhatóan napokon belül vádemelési javaslattal lezárja a Budapesti Rendőr-főkapitányság a kényszerítés gyanújával indított nyomozást Toroczkai László ügyében - írja a Népszabadság csütörtöki számában.

Március 15-én Toroczkai László és a Hatvannégy Vármegye több száz tagja a Szabadság térre vonult, majd bement az V. kerületi Bank Centerbe, ahol petíciót akartak átadni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőjének. Az épületben vitatkoztak a portaszolgálattal, miután azt a választ kapták, hogy a nemzeti ünnepen üres az épület, többen a futballmeccsekről ismert pirotechnikai fáklyákat égettek, petárdákat robbantottak, majd távoztak az épületből. A Népszabadság azt írja, hogy a Bank Centerben Toroczkai azt mondta az írást átvenni vonakodó biztonságiaknak: könnyen megtörténhet az, ami 2006-ban az MTV székházánál történt.

A rendőrség gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett a Rendszervágás elnevezéssel tartott március 15-i tüntetés szervezője ellen is, mert az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) nevű civil szerveződésnek az Erzsébet híd pesti hídfője és a Városház utca között tartott ünnepi rendezvényével egyidejűleg, a Jégbüfé előtti rendezvényről "egy személy felhívására" vonultak át egy Szabadság téri épülethez, és "mivel egy ilyen vonulásos rendezvényt a törvényes határidőn belül nem jelentettek be", a szabálysértést követtek el.