Többen tanulhatnak tovább állami támogatással

Vágólapra másolva!
A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár szerint átcsoportosítják a mesterképzések betöltetlen férőhelyeit, ezért többen tanulhatnak majd állami támogatással. Kis Norbert szerint a Corvinus biztosan megmarad, de a három agrárkar a Szent István Egyetemhez csatlakozhat.
Vágólapra másolva!

Még ponthúzás előtt átcsoportosítaná az oktatási államtitkárság a mesterképzések betöltetlen ösztöndíjas férőhelyeit az alap- és osztatlan képzésekhez, így a tervezettnél többen tanulhatnak állami támogatással - hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Kis Norbert felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.

A lap hétfői számában megjelent interjúban azt mondta: azért rendezik pólusokba az egyetemeket és főiskolákat, hogy tevékenységük összehangolására sarkallják őket. Ennek megfelelően az állami források is ott lesznek bőségesebbek, ahol hajlandók közös fejlesztések, kutatások indítására.

A Budapesti Corvinus Egyetem jövőjéről Kis Norbert elmondta, hogy az intézmény megszüntetése szóba sem jöhet, ám az valóban felmerült, hogy a három agrárkar a Szent István Egyetemhez csatlakozzon. "Ebben az alternatívában meg kell vizsgálni, hogy a Közgáz önálló intézményként működjön, vagy esetleg szövetséget köthet olyan egyetemmel, amellyel együtt nemzetközileg rangsorolt szereplővé válhat" - fogalmazott. Április közepén olyan hírek láttak napvilágot, hogy egy új kormányzati elképzelés szerint mai formájában megszűnne a Corvinus Egyetem. Az akkori terv szerint regionális alapon szabdalnák szét a mostani egyetemi-főiskolai rendszert.