Quadosokat csíptek el a bakonyi lőtéren

Vágólapra másolva!
Quadosokat és krosszmotorosokat értek tetten szombaton a Bakonyban, a lőtér területén - közölte a HM Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója vasárnap. Szabálysértési eljárás indul ellenük, több tízezer forint lehet a büntetésük.
Vágólapra másolva!

Több ezer hektár erdőben végzett ellenőrzést a bakonyi lőtér területén szombaton a rendőrség, a veszprémi erdőgazdaság, az erdészeti és a vadászati szakhatóság, a honvédség, illetve a polgárőrség hatvan munkatársa. Tengerdi Győző, a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy szombaton quadosokat és krosszmotorosokat fogtak el, akik ellen szabálysértési eljárás indul, mivel lőtéren engedély nélkül tilos tartózkodni - tette hozzá.

Az ilyen ellenőrzések rendszeresek a Bakonyban, mivel az orvvadászat, tiltott agancsgyűjtés, falopás több millió forint kárt okoz évente az erdőgazdaságnak, az erdőben gépjárművekkel közlekedők pedig természetkárosítást is elkövetnek - mondta Tengerdi Győző.

Az erdő látogatására vonatkozó szabályok megsértői erdőrendészeti szabálysértést követnek el, ami akár több tízezer forint pénzbüntetéssel járhat. Gépi meghajtású járművel tilos az erdőben közlekedni, csak a tulajdonos engedélyével lehet, gyalogosan is csak a kijelölt helyen szabad járni.