Megrohamozták a strandokat

Vágólapra másolva!
Kivételesnek nevezte az egyik budapesti strand munkatársa, hogy ilyen sok fürdőzőjük legyen áprilisban. Több vidéki fürdőben is arról számoltak be, hogy a hirtelen jött meleg miatt folyamatosan érkeznek a strandolók. A jövő héten még marad a meleg, száraz időjárás.
Vágólapra másolva!

A budapesti Dagály fürdőben 11 óráig majdnem 1500-an váltottak jegyet - tudtuk meg a fürdő egyik munkatársától. Szerinte ugyan a legmelegebb nyári napokon hét-nyolcezren is kijönnek a strandra, de egy áprilisi délelőttön igazán kivételesnek számít ez a szám. Több tucatnyian állnak sorba a pénztáraknál a Széchenyi fürdőben - jelentette az [origo] egyik olvasója, aki szerint szinte minden pénztár kinyitott, és nagy a tumultus a fürdő bejáratánál.

Az [origo] megkérdezett több vidéki strandot is: a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő munkatársa azt mondta, szombaton is sokan voltak, és vasárnap is folyamatosan érkeznek a külső medencékhez a vendégek. Pontos számot nem tudtak mondani arról, hogy hányan vannak, illetve voltak a strandon, mert a jegyvásárlók közül sokan a gyógyfürdős medencéket választották. A kecskeméti fürdőben nevetve csak ennyit mondtak: teljesen tele van a külső részünk. A zalakarosi fürdő strandja szombat óta tart nyitva, és azóta a munkatársak elmondása szerint folyamatosan érkeznek a nagy melegben a strandolók.

Egyelőre nem várható gyökeres változás hazánk időjárásában, de a jövő hét közepén változékonyabbra fordul az idő - mondta az [origo]-nak az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese. Hétfőn és kedden marad a napos, száraz, meleg idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 Celsius-fok között alakul, ami rekordot is jelenthet - tette hozzá az ügyeletes.

Szerdán alapvetően napos lesz az idő, csak a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy zápor vagy zivatar, és a hőmérséklet sem változik lényegesen. Némi enyhülés az időjárásban csak jövő hétvégére várható, átlag tíz Celsius-fokkal esik vissza a hőmérséklet, ám a meteorológus szerint az így mért 18-24 Celcius-fok közötti nappali átlaghőmérséklet megfelel majd az átlagosnak.