Méhek támadtak kirándulókra Nagylóknál

Vágólapra másolva!
Méhek támadtak rá egy tanösvényt bejáró több száz fős csoportra Nagylóknál. A mentők 18 gyereket és felnőttet szállítottak kórházba, hat beteg került súlyos állapotban kórházba, de már mindenkinek stabil az állapota. Volt olyan kislány, akin szinte megszámolni sem lehetett a csípéseket. A tanösvény végére, egy repcetáblához korábban méhkaptárakat telepítettek.
Vágólapra másolva!

Méhek támadták meg egy rendezvény résztvevőit a Fejér megyei Nagylók község határában szombat dél körül. A mentők összesen 18 gyermeket és felnőttet szállítottak a dunaújvárosi, illetve a székesfehérvári kórházba; közülük hat beteg állapota súlyos - közölte a Fejér megyei vezető mentőtiszt.

Pápai Imre tájékoztatása szerint a mentőszolgálat tizenegy mentőautóval és egy mentőhelikopterrel vonult a méhtámadás helyszínére, ahol a kórházba szállítottakon kívül számos gyermeket és felnőttet láttak el. Volt olyan kislány, akin szinte megszámolni sem lehetett a csípéseket.

A rendezvény 375 résztvevője egy tanösvényt járt be, amelynek egyik végére - egy virágzó repcetábla közelébe - már korábban méhkaptárakat telepítettek - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes szerint a méhek támadását feltehetően az válthatta ki, hogy a kirándulók vagy túl közel mentek a kaptárakhoz, vagy pedig bekerülhettek a rovarok vonulási útjába, és megrémülve valószínűleg hadonászni kezdtek, amivel még inkább megzavarták, támadásra késztették a méheket.

Jól vannak a kórházba került gyerekek és felnőttek is

A székesfehérvári kórházba került gyerekek közül hárman az orvosi ellátást követően már hazamehettek, egyet az intenzív osztályon, a többieket a kórház más osztályain tartják megfigyelés alatt. A mentők által beszállított öt felnőtt közül hármat a sürgősségi, kettőt az intézmény más osztályán tartanak megfigyelés alatt. Mindannyiuk állapota stabil - közölte Szabó Gabriella orvos-igazgató helyettes.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállított három méhcsípett beteg közül senki sincs életveszélyben - közölte Mészáros Lajos, az intézmény főigazgatója.