Éjszakai busz is jár májustól Solymárra

Vágólapra másolva!
A BKK és a solymári önkormányzat megállapodása után nemcsak megmaradnak az agglomerációs buszok, de új járattal is bővül a budapesti éjszakai hálózat.
Vágólapra másolva!

Új éjszakai buszjáratot indít május 1-től a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Solymárra: a 964-es jelzésű járat útvonala és megállóhelyei megegyeznek a nappal Hűvösvölgy és Solymár között közlekedő 164-es buszéval. Hűvösvölgyből 1.04-kor és 3.04-kor, míg Solymár PEMŰ végállomásról 0.14-kor és 2.07-kor indul majd egy-egy autóbusz. Emellett 4.14-kor is indul 964-es jelzésű autóbusz Solymár, PEMŰ végállomásról Solymár, Templom térig, ahonnan a jármű 64-es jelzéssel tovább közlekedik Hűvösvölgyig. Az új járat a Hűvösvölgyben csatlakozik a Belváros és a Széll Kálmán tér felől érkező 956-os jelzésű éjszakai autóbuszhoz.

A BKK pénteki közleménye emlékeztet arra, hogy a közelmúltban megállapodtak a solymári önkormányzattal az agglomerációs buszközlekedés finanszírozásáról. A hosszú vita után létrejött megállapodás rendezte a buszjáratok sorsát, így májustól továbbra is járnak a BKV járművei a településre, de a megállapodás következményeként indulhat el az új éjszakai járat is. Május 1-jétől a nappali járatok közlekedésében is változások lesznek, a 64-es és 164-es autóbuszjáratra két alacsony padlós autóbuszt is beosztanak, kiváltva két régi Ikarust.