Négyen sérültek meg a szolnoki paneltűzben

Vágólapra másolva!
Egy tízemeletes ház legfelső szintjén keletkezett tűz Szolnokon, a tűzoltóknak négy embert kellett kimenteniük, egyikük súlyosan megégett. Az oltás idejére kiürítettek két lépcsőházat.
Vágólapra másolva!

Négy ember sérült meg abban a tűzben, amely egy szolnoki tízemeletes ház egyik lakásában keletkezett pénteken, a kora reggeli órákban - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel. Az Ispán körút 128 lakásos társasházának legfelső emeletén égett ki egy lakás, és a tűzoltók négy embert menekítettek ki onnan. Egyikük, egy férfi súlyos égési sérüléseket és füstmérgezést szenvedett, őt a szolnoki Hetényi kórházba szállították, a másik három embert a helyszínen ellátták a mentők.

Forrás: MTI/Mészáros János

A társasházban 187 lakó él, a riasztáskor főként idősek, nyugdíjasok voltak otthon. Az oltás idejére két lépcsőházat kiürítettek, néhány lakásba nem mehettek vissza a tulajdonosok, elhelyezésükről az önkormányzat gondoskodott. Tóth Tibor ezredes, katasztrófavédelmi igazgató szerint életet mentett, hogy a tűzoltók akadálytalanul eljutottak az égő lakáshoz, és az oltáshoz szükséges eszközöket a legrövidebb idő alatt fel tudták juttatni a legfelső szintre. Ennek is köszönhető, hogy alig több mint húsz perc alatt megfékezték a lángokat, és kimenekítették az égő lakásban tartózkodókat. Az oltásban egy Ceglédről érkezett speciális, magasból mentő gépjármű is részt vett.