Madridban fogtak el egy vak férfit kirabló nőt

Vágólapra másolva!
A spanyol fővárosban fogták el azt a nőt, aki a gyanú szerint egy vak férfit és mozgáskorlátozott, idős apját rabolta ki még április közepén. A nő a rendőrök szerint 700 ezer forintot vitt el az áldozatok komáromi házából, miután megverte az ápolójukat. A gyanúsítottat pénteken hozták haza.
Vágólapra másolva!

Madridban fogtak el, és spanyol rendőrök hoztak haza Magyarországra egy kamionsofőrként dolgozó, 45 éves komáromi nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy bántalmazta egy 83 éves mozgáskorlátozott férfi és 43 éves vak fia gondozóját, majd 700 ezer forintot rabolt el tőlük - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanú szerint a nő április 12-én hajnalban a komáromi családi ház nyitott kapuján bement az udvarra, ott a villanyóra automatáját lekapcsolva okozott áramszünetet, majd rátámadt az oda igyekvő gondozóra. A dulakodás után berúgta az ajtót, és pénzt követelt a vak férfitól, aki félve a veréstől 700 ezer forintot adott neki. A gyanúsított ezt kevesellte, de miután a fenyegetések hatására sem kapott többet, elment.

A nyomozók kiderítették, hogy a szolgálatban lévő gondozón kívül a házban lakóknak van egy másik ápolójuk is, és az ő lányának olyan autója van, amilyet a szemtanúk láttak a helyszínen. A rendőrök keresni kezdték a 45 éves nőt, aki kamionsofőrként dolgozott, és a bűncselekmény napján indult Spanyolországba. A telephelyen lévő autójában megtalálták a bűncselekmény elkövetése során viselt, véres ruhákat.

A nő ellen április 15-én európai elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság, amire rá két nappal, április 17-én Madridban elfogták és őrizetbe vették a spanyol rendőrök. A gyanúsítottat szerdán kora este szállították Magyarországra, és a Liszt Ferenc repülőtéren adták át a komáromi rendőröknek. A nő a kihallgatása során részben beismerő vallomást tett. A bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte.