Vágólapra másolva!
Zárt tárgyaláson tett vallomást és kikerült az előzetes letartóztatásból szerdán Földesi-Szabó László, az Egymásért alapítványnál történt, milliárdos értékre elkövetett sikkasztási és áfacsalási ügy elsőrendű vádlottja - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A jövőben házi őrizetben védekezhet Földesi-Szabó László, miután szerdán kikerült az előzetes letartóztatásból. A Magyar Nemzet értesülései szerint Földesi zárt tárgyaláson államtitoknak minősülő, az ügyet döntően befolyásoló információkat osztott meg a bírósággal.

Földesi már féléves bujkálását követő elfogásakor kérte, hogy mentsék fel titoktartási kötelezettsége alól, hogy tisztázhassa magát. Földesi házi őrizetbe helyezésével párhuzamosan megszüntették az ügy másodrendű vádlottja, Pongo Sándor házi őrizetét.

Az Egymásért Egy-Másért Alapítvány volt vezetőjét első fokon csempészésért és sikkasztásért hét évre ítélték el. Földesi-Szabó László alapítványa a vád szerint 2005-ben és 2006-ban közterhek megfizetése nélkül hozott az országba milliárdos értékű élelmiszereket Ázsiából arra hivatkozva, hogy azok adományok. Földesi-Szabót sikkasztással is megvádolták, ugyanis a pénzt kivette az Egymásért pénztárából, és azzal sajátjaként rendelkezett, amit egyébként ő maga sem tagadott.

Az Egymásért alapítvány kapcsolatban állt a titkosszolgálatokkal, kuratóriumában az NBH volt főigazgatója, Galambos Lajos és egy volt főosztályvezetője, Gyarmati György is helyet kapott.