Gázpisztollyal rálőttek egy BKV-buszvezetőre

Vágólapra másolva!
Szerdán gázpisztollyal rálőttek a BKV egyik buszsofőrére, aki éppen a garázsba tartott. A buszvezető nem sérült meg, a támadót elfogták.
Vágólapra másolva!

Gázpisztollyal lőtt rá egy utas a BKV 276E jelű autóbuszának vezetőjére szerdán - tudta meg az MTI a BKV fődiszpécserétől. Mezei László szerint az utas egyelőre ismeretlen okból fogta rá a gázpisztolyt a sofőrre. Az eset a garázsba tartó buszon történt, amikor már nem voltak mások a járművön. A buszsofőrre két méterről lőttek rá, de nem sérült meg. A támadót a rendőrség előállította.

A BKV figyelő blog szerint az eset a cinkotai buszgarázsnál történt szerdán délelőtt. A fegyver állítólag azután került elő, hogy a járművezető bemondta, hogy a végállomás következik. Az utas a gázpisztolyt a jegykiadó-nyíláson keresztül fogta rá a buszvezetőre. A férfit a garázs portájánál lévő biztonsági őröknek sikerült leteperniük, akik rendőri erősítést hívtak. Ugyanakkor a blog információi nem szólnak arról, hogy a gázpisztolyt el is sütötte volna a támadó.

A BRFK az [origo] kérdésére azt közölte, hogy az eset valóban délelőtt történt, miután a vezető és egy utas szóváltásba keveredett. Ezután az utas egy gázriasztó-fegyverrel egy lövést adott le, de személyi sérülés nem történt. A XVII. kerületi járőrök a helyszínen elfogták a támadót, és előállították, majd "felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja" miatt indítottak ellene eljárást.